Horoskooppimerkit

Horoskooppien avulla on syväluodattu ihmisluonteita ja pyritty ennustamaan tulevaa vuosisatojen ajan. 12-merkkinen eläinrata on kehitetty Babyloniassa luultavasti jo 400-luvulla eKr. Länsimaisessa horoskooppijärjestelmässä taivas jaetaan kahteentoista vyöhykkeeseen, joista kukin käsittää 30 astetta ja edustaa omaa eläinradan merkkiään.

Horoskooppimerkkien luokittelu

Jokaiselle horoskooppimerkille on luokiteltu elementti, laatu ja sukupuoli. Luokittelu kertoo horoskooppimerkkien määräävistä ominaisuuksista. Lisäksi merkkeihin yhdistetään eri planeettoja, värejä, maita, onnenkiviä ja onnennumeroita, vahvuuksia ja heikkouksia.

Koska astrologiaa on harjoitettu niin pitkään, horoskooppimerkkeihin on ajan saatossa liitetty useita erilaisia tulkintoja. Jos aurinkomerkkisi luonnehdinta ei tunnu sinulle ominaiselta, nouseva merkkisi saattaa vaikuttaa luonteenpiirteisiisi. Tarkan horoskooppisi kannalta merkitystä on syntymähetkelläsi ja merkillä, joka tuolloin on ollut nousemassa itäisessä horisontissa. Niiden lisäksi yksilölliseen horoskooppiisi vaikuttaa planeettojen suhde toisiinsa syntymäsi hetkellä.

Oinas

Oinas on syntynyt aikavälillä 21.3.-19.4. Oinasta pidetään uudisraivaajahenkisenä, luontaisena johtajana. Oinas on kiivas ja intohimoinen, jännitystä janoava tulen merkki, joka saattaa pitkästyä herkästi. Oinaan hallitseva planeetta on Mars ja väri punainen. Oinaat tulevat hyvin toimeen ilman ja muiden tulen merkkien kanssa.

Härkä

Härkä on syntynyt ajalla 20.4.-20.5. Härän kerrotaan olevan kärsivällinen ja rauhallinen, vakautta arvostava maan merkki. Härkä on vahvatahtoinen, kirjaimellisesti jopa härkäpäinen, ja köyhyyttä kammoava. Laadultaan kiinteät härät tulevat hyvin toimeen veden ja maan merkkien kanssa. Härän planeettana hallitsee Venus. Härän väreinä tunnetaan vihreä sekä vaaleanpunainen.

Kaksonen

Kaksonen on syntynyt 21.5.-20.6. Kaksosten uskotaan olevan levottomia, monitahoisia ikinuoria. Kaksosten elementti on ilma ja planeetta Merkurius. Ilman merkkinä flirttaileva kaksonen toimii parhaiten muiden ilman merkkien sekä tulen merkkien kanssa. Kaksonen on laadultaan maskuliininen, muuttuva merkki, joten ei ihme, että kaksonen elää mielellään vilkasta elämää. Kaksosen väreinä pidetään keltaista, valkoista ja mustaa.

Rapu

Rapu on syntynyt 21.6.-22.7. Perhekeskeistä Rapua kuvaillaan intuitiiviseksi, tunteelliseksi henkilöksi, joka varjelee tarkoin yksityisyyttään. Ravut tulevat toimeen muiden veden merkkien kanssa. Tulen merkkien kanssa Ravuille voi syntyä intohimoisia suhteita, joissa Ravun ujous voi kuitenkin tuottaa hankaluuksia. Laadultaan johtavan ja feminiinisen Ravun värejä ovat hopea ja indigonsininen, planeettana Kuu.

Leijona

Leijonan syntymäpäivä osuu aikavälille 23.7.-22.8. Leijona kuvastaa elementtiään tulta täydellisesti. Leijona on voimakastahtoinen oman tiensä kulkija, jota moititaan myös ylpeäksi. Maskuliininen leijona on dramaattinen, huomion valokeilassa paistatteleva auringon merkki. Leijonan värejä ovatkin oranssi ja keltainen.

Neitsyt

Neitsyt on syntynyt 23.8.-22.9. Neitsyt on käytännöllinen ja elementtinsä mukaan luonnehdittavissa maanläheiseksi. Hygieenisyys saattaa näytellä Neitsyen käytöksessä suurta roolia. Neitsyt on muuttuva, feminiininen merkki, joka sopii yhteen käytännöllisten maan merkkien kanssa. Merkurius on Neitsyen planeetta, ruskea ja vihreä Neitsyen värejä.

Vaaka

Vaaka on syntynyt aikavälillä 23.9.-22.10. Johtavasta laadustaan huolimatta Vaaka pystyy diplomatiaan, joka ruokkii sosiaalista kanssakäymistä. Maskuliininen ilman merkki Vaaka tarvitsee ympärilleen ihmisiä, mutta on tärkeää, että häntä rohkaistaan tuomaan esille myös omia näkemyksiään. Vaaka sopii hyvin yhteen muiden ilman merkkien kanssa. Vaa’an värejä ovat vaaleanpunainen- ja sininen. Planeetta Venus kuuluu Vaa’alle..

Skorpioni

Skorpionin syntymäpäivä osuu ajalle 23.10.-21.11. Vaikka Skorpionin elementti on vesi ja merkkiä pidetään feminiinisenä, skorpioni voi olla hyvin ehdoton, jopa kostonhimoinen. Skorpionit pitävät ajatuksensa itsellään. Salaperäisyys kuvaa hyvin Skorpionia. Mystisen Skorpionin värejä ovatkin tummanpunainen ja musta, Mars ja Pluto ovat Skorpionin planeettoja. Kiihkeä Skorpioni soveltuu yhteen veden ja maan merkkien kanssa.

Jousimies

Jousimies on syntynyt 22.11.-21.12. Muuttuva tulen merkki, maskuliininen jousimies on levoton seikkailija. Violetti ja tummanpunainen sopivat hyvin vaihtelua ja vapautta arvostavalle jousimiehelle, jonka planeettana toimii Jupiter. Ilman ja tulen merkit tulevat toimeen Jousimiehen kanssa.

Kauris

Kauris on syntynyt 22.12.-19.1. Johtava, feminiininen maan merkki kauris on kypsä ja vastuuntuntoinen, mutta aistillinen. Kauris kykenee määrätietoiseen työskentelyyn saavuttaakseen päämääränsä. Saturnus on Kauriin planeetta ja Kauriin väreinä pidetään harmaan ja ruskean sävyjä. Kauris solmii veden merkkien kanssa kestäviä liittoja, maan merkkien kanssa Kauriin suhteet ovat tasapainoisia.

Vesimies

Vesimies juhlii syntymäpäiviään 20.1.-18.2. Vesimies on ilman merkkinä kuin raikas tuulahdus, joka ravistelee anarkistisuudellaan totuttuja valtarakenteita ja jymähtäneitä ajatusmalleja. Vesimies kulkee rohkeasti omia polkujaan. Hän on persoonallinen, joidenkin mielestä jopa kummallinen yksilö. Ilman ja tulen merkit käyvät yksiin Vesimiehen kanssa. Vesimiehen värejä ovat sähkönsininen sekä vihreä. Saturnus ja Uranus edustavat Vesimiestä.

Kalat

Kalat syntyvät 19.2.-20.3. Kalat voivat olla herkkiä ajattelijoita, taiteellisesti lahjakkaita ja luovia henkilöitä, jotka voivat kuitenkin mielellään olla oikeassa ja haluavat pitää oman päänsä. Herkkyydestään huolimatta Kalat pystyvät ehdottomuuteen, jota toiset voivat pitää jopa pätemisentarpeena. Kalojen humaani ymmärtäväisyys toisia kohtaan on kuitenkin rehellistä. Jupiter ja Neptunut ovat Kalojen planeettoja, värit merenvihreä ja violetti. Kalat rakastavat usein vettä.